PERDONA SI ET DIC AMOR

7 12 2009

 

Autor/a: Federico Moccia

Editorial/any edició: Labutxaca, 2009

 RESUM

La Nikki és una noia de disset anys que acaba de tallar amb el seu nòvio, però que viu la vida al cent per cent. Envoltada de les seves amigues, les Onades,  no paren de viure moments únics: sortir de festa, veure nois, parlar de les seves coses, preparar-se per a la selectivitat… En canvi, l’Alessandro, és un creatiu publicitari amb vint anys més que ella, però que es troba desenganyat de l’amor després que la seva companya l’hagi plantat. Tanmateix, un dia en què tots dos fan tard, xoquen en un carrer de Roma. La moto de la Nikki queda aixafada i el cotxe de l’Alex abonyegat. Tot i així, la Nikki li demana que la porti a l’institut, ja que ell és el causant de l’accident i per estalviar-se temps. Ell, no hi està d’acord perquè té una reunió important de feina, però hi accedeix. De resultes del xoc, en neix una estreta amistat entre els dos. L’Alex que acostuma a passar-se hores al despatx treballant, comença a regalar-se tardes senceres a voltar per Roma amb la Nikki. Ella, li ensenya com veure el món d’una altra manera diferent a la d’ell. Aleshores, arriba un moment en què la relació es fa més estreta, però en què la diferència d’edat es comença a notar. La Nikki no sap com explicar-li a les seves amigues i menys als seus pares, que està sortint amb un home que té vint anys més que ella; i ell, en canvi, no sap com ho veuen els seus amics i com poden fer més coses junts. Durant un temps estan molt bé, fins que torna a aparèixer la companya de l’Alessandro. A partir de llavors, comencen a tenir un seguit de problemes que hauran d’afrontar si volen continuar estant junts.

 VALORACIÓ  PERSONAL

 Aquest llibre m’ha agradat molt ja que et parla sobre l’adolescència, l’amor i l’actualitat entre els joves d’avui. Hi ha moments de la història en què et sents identificada i sembla tot molt real. Està ben escrit, amb frases curtes i entenedores, i frases d’aquelles que després t’agrada copiar. Hi ha capítols que et parla d’un personatge totalment diferent, que no té res a veure amb la història, però que al final t’apareix lligat en algun personatge. M’agrada, perquè té una manera curiosa d’escriure i d’expressar els sentiments.

 RECOMANACIÓ

 Recomano aquest llibre a tothom que li agradi llegir novel·les d’amor, amistat i actualitat. És un llibre fàcil de llegir i que t’hi enganxes fàcilment. Tot i així, recomano que la persona que li interessi, que primer es llegeixi els altres dos llibres anteriors a aquest.

Irene van der Haar Àvila

Anuncis

Accions

Informació

One response

20 05 2010
Diana Nolla Mallart

RESUM:
Un matí en què semblava que tothom tingués presses, la Niki i l’Alessandro tenen un accident amb la seva moto i el seu cotxe, respectivament.
La història comença amb què han d’arreglar els papers i s’han de pagar els gastos de les destrosses. Amb l’excusa de què encara els vehicles no s’havien arreglat, la Niki i l’Alessandro tenen una sèrie de cites junts, deixant a part la seva diferència d’edat, 20 anys. S’ajuden mútuament tant com poden: l’Alex portant-la i recollint-la de diferents llocs amb el cotxe i la Niki ideant els cartells publicitaris que l’Alex necessita per continuar amb la seva feina i per guanyar a l’altre equip que també baralla per un lloc de treball permanent. D’aquesta manera la seva relació es va fent més estreta fins que s’enamoren.
Tot els hi sembla de somni, ja que no hi ha parella més feliç que ells: són tan sincers com poden l’un amb l’altre i s’estimen a més no poder.
Però tot se’n va en orris quan l’antiga nòvia de l’Alex es presenta a casa d’ell i li demana de tornar. Ell, que encara creu que sent alguna cosa per ella, abandona a la Niki a la seva sort i torna amb l’Elena, la seva ex.
Tot sembla anar molt bé per l’ Alessandro, però com si fos l’infern per a la Niki. L’Alex se n’adona que ja no és com abans la seva relació, que ara no és feliç com quan estaba amb la Niki i a més a més, descobreix que l’Elena només estaba amb ell per interès així que trenquen de nou, ara definitvament. L’Alex es proposa recuperar a la Niki sigui com sigui.
La Niki, per intentar superar la ruptura amb l’Alex i celebrar que ella i les seves amigues, les Onades, han aprovat la selectivitat, se’n van de viatge.
Però al tornar, es troba amb l’Alex que per recuperar-la s’ha proposat fer realitat els seus somnis.

VALORACIÓ:
Aquest llibre m’ha agradat molt. No sé com, l’autor ha aconseguit que no pogues parar de llegir mentre tenia la novel·la entre les mans. És un llibre típic d’adolescents, amb amor i problemes amorosos. Llegint-lo m’he sentit identificada amb les meves amigues i en general, és una historia genial.

RECOMANACIÓ:
Recomanaria aquest llibre a tot adolescent que li agradin les històries d’amor i desamor. Pot ser penso que es un tipus de llibre que pot agradar més a noies que a nois, però per trencar amb el típic tòpic, el recomano a tothom i crec que no s’arrepentiran de llegir-lo.

Diana Nolla Mallart
4rt ESO A

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: