L’ESTIU DELS TEXANS BLAUS

3 11 2009

ES102067

Autor/a: Ann Brashares

Títol: L’estiu dels texans blaus

Editorial: Cruïlla

Any edició: 2007

  1. BIOGRAFIA:

 L’Ann Brashares és una escriptora americana, nascuda el 1967 a Reedsport, que fins ara ha publicat, majoritàriament, novel·les de ficció per a adolescents.
Va estudiar filosofia i va començar a treballar com a editora per a la 17th Street Productions i després per a Alloy Entertainment.
S’ha donat a conèixer amb una col·lecció de quatre llibres titulada “The Sisterhood of the Traveling Pants”, que s’ha convertit en best seller.

2. RESUM:

 Quatre noies. Les quatre unides per uns texans màgics. Uns texans que van viatjant pel món i explicant les aventures d’elles. Aquell estiu, les quatre prenen rumbs diferents, la Carmen se’n va a Carolina del Sud, la Lena a Grècia, la Bridget a la Baixa Califòrnia i la Tibby es queda a casa.

Quan la Carmen arriba a casa el seu pare s’emporta una desil·lusió en veure que ell té una nova família. Després, la Lena s’enfada amb un noi que coneixen els seus avis, en Kostos. La Bridget, s’enamora d’un entrenador de futbol, l’Eric que no pot estar amb ella. I la Tibby coneix a la Bailey, la qual salva en un supermercat i es fan molt amigues. Tot plegat passa amb els texans que es van enviant, sempre amb una nota de cada una d’elles explicant les noves experiències viscudes aquell estiu. Així que, hi haurà un altre estiu amb texans màgics viatgers?

 3. VALORACIÓ I OPINIÓ PERSONAL:

 Objectiva: Crec que és una novel·la feta amb imaginació, i de fets que podrien ser reals, d’una vida quotidiana, com l’amistat entre aquestes noies. A més a més, està feta des de diferents punts de vista. És a dir, va canviant els personatges a mida que va escrivint la història. En un moment donat pot parlar sobre la Carmen i després de la Tibby, per exemple.

 Subjectiva: Aquest llibre m’ha agradat molt per la manera de com explica la història, perquè són fets que et podrien passar a tu. És una novel·la emocionant amb intriga sobre l’amistat; que per mi és un tema molt important. No sé com explicar perquè m’ha agradat tant. Deu ser perquè si un llibre m’agrada, l’estic llegint sempre que puc fins que me’l acabo. M’ha agradat molt i està ben escrit, per això el recomano a tothom que li agradin les històries d’amistat i amor.

 Irene van der Haar Àvila

Anuncis

Accions

Informació

2 responses

8 12 2009
Alba Pairet i Ruiz

FITXA DE LECTURA

1-Títol: L’estiu dels texans blaus.
2-Autora: Ann Brashares.
3-Any edició: 2003.

4-Resum de la novel·la:
Quatre amigues passen el primer estiu separades. La Carmen va a California del sud amb el seu pare; la Lena i la seva germana Effie van a passar dos mesos a Grècia amb els seus avis; la Bridget va en un campament de futbol a la Baixa California i la Tibby es queda a la ciutat, treballant a la drogueria Wallman’s.
Per estar unides, comparteixen en les noves experiènies uns texans de segona mà que es van enviant per correu durant els mesos d’estiu.

5- Opinió personal i recomanació:

L’estiu dels texans blaus és una novel·la realista sobre l’amistat molt divertida i entretinguda. La idea de que hagin de compartir uns texans és molt original. Tot i que t’imagines com serà el final et deixes portar per les aventures de cada una de les noies.
Recomano la novel·la a totes les persones que els agraden els llibres de la vida real donat que és molt distret i amè. Crec que hi ha un segon i tercer llibre i diuen que han fet una pel·lícula basada en el primer llibre però recomano que llegiu primer la novel·la perquè segur que han retallat moltes escenes.

Alba Pairet i Ruiz
4t

30 12 2009
Diana Nolla Mallart

FITXA DE LECTURA

1-Títol: L’estiu dels texans blaus.
2-Autora: Ann Brashares.
3-Any edició: 2003.

4-Resum de la novel·la:

“L’ estiu dels Texans Blaus”, és una història realista que ens explica les aventures de quatre amigues, la Carmen, la Tibby, la Bridget i la grega Lena, que compartien uns pantalons. Les noies tenien tipus i talles diferents, però aquells texans els hi anaven bé a totes, per això van decidir que eren màgics.
Aquell, era el primer estiu que les noies havien de passar separades. La Carmen se’n anava a casa del seu pare ; la Bridget, a un campus de futbol; la Lena a casa dels seus àvis a Grècia; i la Tibby era la única que es quedava a la ciutat.
L’ última nit que van passar juntes abans de separar-se, van acordar que durant l’estiu aniren passant-se els màgics texans juntament amb una carta, explicant-se tot el que els hi estava passant.
Com era d’esperar, les quatre van viure aventures que resumint breument, anaven explicant a les seves amigues.
La Lena es va enamorar del fill de la família enemiga dels seus àvis Grecs, i han d’ amagar el seu amor i la seva relació; la Carmen odia la famíla del seu pare; la Bridget en el campus de futbol s’obssesiona per un entrenador; i la Tibby roda un curt-metratje amb una nena malalta de càncer que morirà més tard.
Entre llàgrimess, amor, enrabiades i somriures, l’estiu se’ls passa volant.

5- Opinió personal i recomanació:

Aquest llibre m’ ha agredat moltíssim, perquè m’ha fet pensar molt en les meves amigues. Crec que es un bon llibre ja que la manera en que està escirt i de la manera com t’explica la història, fa que fàcilment puguis submergir-te en el màgic món de la novel·la i que et sigui molt díficil poder deixar de llegir. Alemenys això és el que m’ha passat a mi mentre me’l llegia.
El recomano sobretot a noies, perquè normalment els nois no els hi solen agredar tant les històies d’amor com a nosaltres.

Diana Nolla Mallart
4rt

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: