Dràcula

16 10 2009

dracula

FITXA DE LECTURA

Autor: Bram Stoker

 Títol: Dràcula

 Editorial i any d’edició: Barcanova, 2004

RESUM DE LA NOVEL·LA

En Jonathan Harker s’està uns dies al castell del comte Dràcula, per tal de gestionar el seu trasllat a Londres. Al cap d’un temps, aquest descobreix que el comte no és normal i el  troba en estat letàrgic dins un taüt. Mentrestant, la Mina, la promesa d’en Jonathan, s’està a casa de la  seva amiga. La Lucy, l’amiga de la Mina, es posa molt  malalta. El doctor Seward, un amic de la noia, fa venir a Whithby al professor Van Helsing per tal que estudiï el cas. Aquest arriba a la conclusió que un vampir li ha estat xuclant la sang. El promès de la Lucy arriba poc abans que aquesta mori. Uns dies després de l’enterrament, els tres homes van a la tomba de la jove per tal de destruir-la, ja que realment no havia mort, sinó que s’havia transformat en vampir.  Mentrestant, la Mina i en Jonathan s’han casat. La noia ensenya el diari del seu seu marit al professor Van Helsing, perquè ha patit una encefalitis, però sospita que el que veia pot ser veritat, com el professor confirma més tard. Després d’investigar, descobreixen que el comte és a Londres i que per poder descansar necessita terra beneïda, que ha escampat en caixes per diverses cases de la ciutat, i que han de destruir. El vampir, però, s’adona que l’han descobert i mossega la Mina. Els homes, després de descobrir que han mossegat la noia, saben que el comte abandonarà la ciutat i que tornarà al seu castell. Així doncs, s’organitzen i van a Transilvània, on troben el comte i el destrueixen. D’aquesta manera, la Mina deixa de patir la transformació.

 OPINIÓ PERSONAL I RECOMANACIÓ

El punt de vista del narrador d’aquest llibre és intern  protagonista, però és molt interessant la manera com ho fa. La història es desenvolupa a partir  dels documents que enregistren alguns dels personatges: la Mina, en Jonathan i el Doctor Seward amb els seus diaris; la correspondència (cartes i telegrames); algunes notes d’en Van Helsing… Aquest estil de narració és més dinàmic a l’hora de llegir el llibre, ja que et pots sentir com tots els personatges, et poses al lloc de cadascun d’ells.

El llibre m’ha agradat força, tot i que és bastant espès i hi ha alguna part del nus que se m’ha fet una mica pesada. Crec que ha estat perquè és un clàssic, i tothom relaciona el nom “Dràcula” amb vampir, per tant, com que des del principi ja sabia més o menys com aniria la història, no m’ha intrigat massa. Tot i això, no l’havia llegit mai i m’ha agradat, ja que he aprofundit més en el relat. El personatge que m’ha semblat més interessant ha estat en Van Helsing, sobretot per la seva manera de parlar, tan acurada.

Com a nota numèrica, li poso un 7, ja que tot i que tampoc no és tan llarg i se m’ha fet força pesat. Tot i això, m’ha agradat, sobretot m’ha cridat molt l’atenció i l’ha fet molt interessant el fet d’anar canviant de narrador.

El recomano a aquelles persones a les quals els agradin les històries d’aventures i també d’intriga. També els agradarà a aquells a qui els agradi llegir clàssics, que a més de contenir històries molt bones també ajuden a ampliar i millorar el nostre vocabulari.

ARIADNA DELGADO

Anuncis

Accions

Informació

10 responses

21 05 2010
aida anguita

Autor/a : Bram Stoker.
Títol: Dràcula.

Resum:
Aquest llibre tracta sobre Jonathan Harker, un jove advocat que viatgar al castell del compte Dràcula per raons de negocis. Quan arriba al castell del compte Dràcula es dona compta que Dràcula mai esta de dia, i un dia el descobreix dormint en un taüt. Jonathan s’enadona que és atrapat al castell de Dràcula i es sent impotent per no poder sortir. Mentrestant, Mina, la promesa de Jonathan, passa uns dies amb la seva amiga Lucy. Lucy comença a estar molt pàl•lida i a tenir malsons perque el comte cada nit li xuclava la sang. Jonathan es posa molt malalt i escriu a Mina perquè vingui i es casin.
Més tard, descobreixen que Dràcula és un vampir i decideixent acabr amb ell. Aquest, fuig cap a Transilvània, però abans ataca a Mina.
Finalment, aconsegueixen destruir a Dràcula i Mina es recupera

Opinió
Aquest llibre m’ha agradat bastant, però han hagut moments on s’he m’ha fet passat, ja que ja sabiva que Dràcula era un vampir.
Nota numèrica un 7’5.

12 05 2010
MikytTps9

Wonderful idea. I love it. Thank you for sharing

10 02 2010
nxifra

Autor/a : Bram Stoker.
Títol: Dràcula.
Editorial: Barcanova.

Resum: En Jonathan Harker, un advocat jove i valent viatge al castell del comte Dràcula per negocis, deixant la seva estimada Mina sola fins la seva tornada. El dies d’en Jonathan en aquell castell van ser interminables, descobrint coses fantasmagòriques sobre aquell home, fins que aconsegueix fugir i salvar-se. Durant tot aquell temps la Mina fou a visitar la seva millor amiga, Lucy, que mor amb símptomes estranys. Llavor en Quincey Morris, en Lord Godalming, el doctor Seward i el doctor Van Helsing descobriran que s’amaga darrera aquella mort. Finalment, intervenint tots aquests homes, juntament amb en Jonathan i la Mina aconsegueixen matar al Dràcula i salvar la Mina que fou també mossegada pel vampir.

Opinió personal: És un llibre interessant, clàssic i d’aventures. A vegades es fa una mica pesat. Però m’agradat perquè la història està bastant bé i perquè hi han molts personatges i de cadascun pots saber el que pensa pel que escriuen en el seu diari.

Nota: 8.

Cristina Moreno Rodriguez

9 12 2009
Xavier Orri Vila

Resum: Aquesta novel•la de terror succeeix a un grup d’amics: en Jonathan, la Mina, la Lucy, el doctor Abraham van Helsing, en Quiney, en Morris, l’Arthur i el doctor John Seward. Tot comença quan el nostre protagonista, en Jonhatan Harker, un jove advocat, va al castell del comte Dràcula per raons de negoci, però quan és allà s’adona que és presoner i que aquell comte és un vampir. Miraculosament aconsegueix escapar-se’n i oblidar-se d’aquell fet terrible. Però, més endavant, s’adona que això no és un fet del passat, sinó que ara Dràcula ha tornat a Londres, el lloc on viuen els nostres protagonistes. Junts s’hauran d’enfrontar a aquest terrible enemic i “per desgràcia”, la Lucy es transforma en vampir quan Dràcula la mossega. Sense cap més remei, els seus amics l’han de sacrificar perquè ja és un no-mort. Tot seguit es proposen venjar la seva amiga i acabar amb el seu astut enemic. El vencen quan intentava fugir de nou al seu castell, a Transilvània.

Valoració:
-Objectiva: És un llibre clàssic de terror que té un argument molt bo, ja que introdueix els vampirs, uns personatges de terror que s’han utilitzat molt a partir de llavors com a criatures llegendàries terrorífiques. La seva lectura és molt fluïda i té un tema molt interessant que fa que sigui ràpid de llegir. És una bona novel•la que està escrita en un format de diari dels diferents protagonistes i fets d’aquest relat, lògicament, estan ordenats cronològicament. El llibre està ben pensat i tots els fets i cartes ben “lligades” entre elles.
-Subjectiva: Aquest llibre m’ha agradat molt i més que tot és pel seu gènere literari, el terror, que m’agrada molt. El fet que estigui escrit com a diari fa que sigui molt original i més realista. Els personatges són molt bons i interessants. A més, els vampirs són uns personatges fantàstics i terrorífics i, en aquest llibre, et poses a la pell dels protagonistes. Tot i que la seva lectura és molt fluïda, a vegades hi ha trossos del llibre que es fan una mica “pesats”. Però tot i així l’argument m’ha agradat molt, i, a més, estic content d’haver-lo llegit, ja que és un clàssic, i en opinió meva, un llibre com aquest tothom l’hauria de llegir. La puntuació que li dono és d’excel•lent i el recomano a tots aquells a qui agradi el gènere de terror.

9 12 2009
Anna Cruz

Títol: Dràcula

Autor: Bram Stoker

Editorial: GLAUCO any: 1984

Biografia de l’autor: Fill d’Abraham Stoker i Charlotte Thornley. La precària salut de Stoker el va obligar a estudiar a casa amb professors privats. Va estar fins als 7 anys al llit per diverses malalties. Uns anys més tard, el 1864 va estudiar al Trinity College,. Anys més tard va treballar com a funcionari i com a crític teatral, fins i tot va realitzar diverses obres teatrals que es van publicar a diversos diaris. El 1878, Stoker es va casar amb Florence Balcombe. El 1879 va publicar el seu primer llibre. Bram Stoker morí a causa de la sífilis, el 1912, als 64 anys d’edat. La seva esposa va donar a conèixer obres com la introducció de Dràcula, el relat curt Draculas Guest (L’invitat de Dràcula).

Resum: Jonathan Harker es enviat a Transilvania al castell del Compte Dràcula per negocis. Passen els dies i Jonathan s’adona de que al castell no hi ha ningú apart de Dràcula, a més el compte no el deixa sortir. Jonathan s’adona que el compte no i era de dia i va anar a la seva habitació, allà troba a Dràcula dormint en un taüt i Jonathan am una pala li va fer un tall al front. Mina, la promesa de Jonathan estava preocupada perquè Jonathan trigava molt en arribà, i va decidir passar uns dies am la seva amiga Lucy, la qual en un dia va tenir tres propostes de matrimoni, el jove doctor Seward, Mr. Quincey.Morris un Americà aventurer, i el futur espòs l’Arthur Holwood. Després d’uns dies Mina torna am Jonathan que es a un hospital. Lucy cada dia que passa es mes dèbil i Arthur truca al Doctor Seward, Seward al no saber que li passa truca al seu amic Van Helsing. Van Helsing sap que es per la falta de sang, i després de varies transfusions Lucy mor. Van Helsing descobreix que Lucy s’ha transformat en un vampir i am l’aguda d’Arthur, Seward i Quincey la maten. Li expliquen el que ha passat a Mina i a Jonathan i descobreixen que el responsable de la mort de Lucy era Dràcula. Se’n van a Transilvania i després d’una lluita amb els Zíngars, que eren els que transportaven a Dràcula, Quincey es greument ferit i amb les seves ultimes forces mata a Dràcula.

Opinió personal: Es un bon llibre i el recomanaria. M’ha agradat sobretot que el Doctor Seward expliques l’historia d’un pacient seu, que es menjava el animals vius, per que deia que li transmetien la seva vida. El llibre esta mol bé però, hi ha masses punts de vista, cadascú explica l’historia a la seva manera i pot ser confús, i l’historia tarda molt en arribar l’acció, he trobat que anava massa lenta, i com era català antic he agut de buscar moltes paraules al diccionari.

Anna Cruz

29 11 2009
Marc Sayols

Autor: Bram Stoker

Títol: Dràcula

Editorial: Barcanova

Any d’edició: 2004

Biografia de l’autor: Bram Stoker va ser un escriptor de novel•la i relat irlandès, va néixer el 8 de Novembre del 1847 a Clontarf, Irlanda, i va morir el 20 d’Abril de 1912 a Londres, Anglaterra. En el seu moment va ser conegut com l’assistent personal de l’actor Henry Irving i com el gerent del Teatre Lyceum de Londres (del que Irving era amo), però avui en dia se’l recorda per la creació d’una de las històries de terror més influents de tots els temps.

Resum: En Jonathan Harker vol fer un de viatge de negocis al castell de Dràcula però abans d’arribar preveu que passaran cosses esgarrifoses. En arribar la seves teories no anàven errades i a partir d’aquí descobreix un munt de coses que semblen increïbles, però, amb la seva intel•ligència pot, miraculosament, arribar a escapar-se d’aquest terrible castell. A través del diari del senyor Harker, la Mina, la qual és la seva dona, en Van Helsing, el Doctor Seward, en Quincey Morrisi el senyor Lord Godalming lluiten per venjar-se de l’angoixa d’en Jonathan, la mort de l’estimada Lucy, la qual és l’esposa de el Dr. Seward, en mans del vampir i altres morts. Finalment, podem concloure, que el valor d’aquests personatges fa vèncer “els bons”.

Valoració: Dràcula és un clàssic de tota la vida de terror, en que, et té intrigat a tots moments, és un llibre fascinant, el recomano per passar unes molt bones estones.

Nota numérica: 8.

Marc Sayols

5 11 2009
Angel Gavilan Peinado

DRÀCULA

Autor: Bram Stoker

Títol: Dràcula

Editorial: Barcanova

Any d’edició: Gener del 2004

Biografia de l’autor: Bram Stoker nascut Dublín “Irlanda”, era un escriptor Britànic. Va treballar de funcionant i crític teatral curant 10 anys, fins que va marxar de secretari de l’actor Henry Irving, va escriure diferents llibres com Dràcula, la seva novel·la més famosa i Recorts personals de Henry Irving.

Resum: Jonathan un home anglès viatja a Transailvània per realitzar una venta de una casa al Comte Dràcula, que viu a un castell aïllast amb vistes a un precipici.
Amb el pas del temps Jonathan es dona compte de que el Comte Dràcula és una persona molt extranya, només surt durant la nit, durant el dia no se’l veu, tambè es dona compte de que a casa seva no hi ha cap mirall, ni surt reflexat en cap.
Mai menja, no l’acompanya mentre ell sopa.
Quan Jonathan li comenta que vol tornar cap a Londres, ell li diu que no és el seu prisioner, i que pot marxar quan vulgui, però les portes estan tencades.
Ell comença a sospitar que passa alguna cosa.
Mentre estan a Londres la Mina, la seva promesa està procupada perque no rep noticies d’en Jonathan, i la seva amiga Lucy té una extranya enfermetat , té dos forats al coll, es troba pàlida, dèbil.
El xicot de la Lucy, demana ajuda al doctor Savand, el director d’un manicòmi.
En Jonathan aconseguiex sortir del castell i es va quedar en un convent on es casa amb la Mina, i on s’expliquen les coses que li han passat a cadascún, en Jonathan les aventures al castell, i la Mina els problemas de la Lucy.
Arriben a la conclusió de que a la Lucy li ha mossegat un vampir.
Ells claven l’estaca a la Lucy i li tallen el coll, ja que era un vampir; tots surten a la busca del Comte Dràcula fins que el matan.

Valoració personal: El llibre m’ha agradat molt, era la primera vegada que llegia un llibre de terror, i tan gruixut, era fàcil de llegir perque estava escrit en forma de diari, i això a sigut una ventatge, el recomanaria a la gent que li agrada llegir.
Nota numèrica: 8’5.

ANGEL GAVILAN PEINADO

30 10 2009
Laura Timonet

Autor: Bram Stoker
Editorial i any d’edició: Editorial Barcanova, de l’any 2004

1– BIOGRAFIA:
Bram Stoker va néixer a la capital d’Irlanda, Dublín, l’any 1847 i va morir a Londres el 1912. Va estudiar al Trinity College la seva ciutat natal i va formar part de la societat Golden Dawn. Va ser secretari de d’autor Henry Irving. A més de Dràcula, Bram Stoker, va escriure dues narracions més: “The Jewel of Seven Stars” i “The Lady of the Shroud”.

2 – RESUM DEL LLIBRE:
En Jonathan viatge fins a Transilvània per vendre una casa de Londres el compte Dràcula. A casa del compte en Jonathan viu una experiència terrorífica, ja que el compte el vol matar. Mentrestant la promesa d’en Jonathan, la Mina, cuida la seva amiga Lucy que pateix somnambulisme. Una nit la Lucy s’escapa i es posa molt malalta. Però la Mina a de marxar, per que li ha arribat una carta dient que en Jonathan en top en un hospital, i a l’hospital decideixen casar-se.
El doctor Seward, que es cuida de la Lucy, decideix cridar el doctor van Helsing, per que l’ajudi. El doctor van Helsing sospita d’unes marques que te en el coll que mai se li cura i que per més que li facin transfusions de sang mai ni queda. Dies més tard mort però el doctor van Helsing descobreix que es una no morta, i per alliberar-la li tallen en cap i li omplen la boca d’alls. I per evitar que això tornes a passar decideixen matar el responsable, així que els dos doctors, la Mina, en Jonathan, l’Arthur que era el futur marit de la Lucy i dos amics més comencen a fer investigacions, però sense que sen adonin el compte infecta a la Mina, això els preocupa però s’adonen que si hipnotitzen pot saber a on es tova el compte. Amb el que explica la Mina que veu l’acaben trobant i quan li tallen el coll el compte queda desintegra, a més la Mina surt del contagi que li avia fet el compte. I al cap de set anys la Mina i en Jonathan tenen un fill que li diran Quincey, degut a un amic que els va ajudar molt.

3 – OPINIÓ PERSONAL:
Jo li posaria un 7.
Aquest llibre és fantàstic, i tracte diferents temes, com l’amistat, l’amor, el companyerisme i la força de voluntat. Des del principi es por veure que els protagonistes no s’ho passen gens bé, però en tots els moments no es deixen de recolzar-se i buscar solucions per quests problemes.
A mi no m’ha acabat d’agradar per que hi ha talls del llibre que set poden fer molt passats i el final es el típic que acaba bé, tot i que jo em pensava que acabaria malament. I per una altra part el veig una mica paranoic.

20 10 2009
Alba Pairet i Ruiz

FITXA DE LECTURA

Títol: Dràcula

Autor: Bram Stoker

Editorial: Barcanova

1. Biografia de Bram Stoker:

Abraham Stoker conegut com Bram Stoker, va néixer a Irlanda el 8 de novembre de 1847 i va morir a Londres el 20 d’abril de 1912. Va ser un escriptor irlandès cèlebre per la seva novel•la de terror Dràcula, que ha sigut una de les obres més famoses de la literatura gòtica. També cal destacar les novel•les : The Snake’s Pass, The Jewel of Seven Stars i Lair of the White Worm.

2. Resum:

En Jonathan Harker va de viatge de negocis al castell de Dràcula però abans d’arribar ja intueix terribles coses. En arribar la seves suposicions no l’enganyen i a partir d’aquí descobreix mil coses que el fan esgarrifar però amb la seva astúcia pot escapar-se d’aquest terrible castell. A traves del diari del senyor Harker, la Mina (la seva dona), en Van Helsing, el Doctor Seward, en Lord Godalming (Arthur) i el senyor Quincey Morris lluiten per venjar-se de l’angoixa d’en Jonathan, la mort de l’estimada Lucy (Muller de l’Arthur) en mans del vampir i altres morts. Els protagonistes d’aquesta història mostren el valor contra el rei dels no morts que els fa guanyar la justícia esperada.

3. Valoració:

Aquesta novel•la m’ha agradat molt. M’ha agradat com l’autor a introduït aquests éssers sobrenaturals en la vida normal i ha estat molt original formar la novel•la a base de diaris personals dels personatges.

L’autor ha hagut de tenir molta imaginació ja que Dràcula és la mare de tots els llibres i les novel•les d’éssers fantàstics.

Aquesta novel•la li posaria un deu de nota perquè he estat intrigada fins al final de tot i perquè gràcies a la imaginació de l’autor, molts artistes s’han pogut inspirar per fer llibres o pel•lícules igual d’emocionants o més.

4-Recomanació:
Recomano el llibre a totes les persones que els agradin les històries d’intriga i de éssers fantàstics.
ALBA PAIRET I RUIZ

16 10 2009
Irene van der Haar

RESUM

Tot comença quan Jonathan Harker viatja cap al castell del Comte Dràcula, Transilvània, per tancar un negoci sobre una casa de Londres. Allà s’adona que hi ha fets inexplicables i que corre perill. A partir de llavors, diferents persones comencen a relatar coses insòlites que van succeint referents a Dràcula.
Mentrestant, Mina, la promesa de Jonathan, passa uns dies amb la seva amiga Lucy a Whitby, promesa amb Arthur. Lucy comença a estar molt pàl•lida i a tenir malsons a causa del comte que cada nit li va xuclant la sang. A conseqüència de l’horrible aventura a Transilvània, Jonathan es posa molt malalt i escriu a Mina perquè vingui i es casin. Aleshores, Arthur, veient que la Lucy cada cop està pitjor, demana consell al seu amic el doctor Seward. Aquest, incapaç de saber què passa, crida a un metge holandès, el doctor Van Helsing, però tot resulta en va. Més tard, descobreixen que la Lucy s’ha tornat vampir i es veuen obligats a alliberar la seva ànima. Comptant amb els Harker, l’Arthur, en Seward, en Quincey i en Van Helsing decideixen acabar amb el vampir. Aquest, fuig cap a Transilvània, però abans ataca a Mina, la qual cada vegada es veurà més afectada.
Finalment, aconsegueixen destruir definitivament a Dràcula, Mina recupera la seva virtut, i Quincey perd la vida.

VALORACIÓ I OPINIÓ PERSONAL

És una novel•la de terror escrita amb cartes i parts de diaris de diferents persones. Per tant, té el seu mèrit ja que s’ha de reprendre el fil des d’on ho ha deixat un personatge. La història que narra l’autor sembla real i fa que t’endinsis en el llibre. Tot i que en algun moment, he trobat que dos personatges diferents repetien el que succeïa, m’ha agradat molt i crec que està molt ben escrit. El recomano a tota persona que li agradi el misteri, la intriga i les novel•les clàssiques.

Irene

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: