ELS NOIS DE DUBLÍN

21 05 2009

AUTOR: Jane – Claude Alain

EDITORIAL: Gran Angular

Any edició: 2004

Gènere:Aventures i realistes.

Estructura: Aquest llibre està estructurat en nou capítols. Plantejament:1-2, Nus: 3-8, Desenllaç: 9.

RESUM

Una família Irlandesa, cinc dels seus fills moren defenent els ideals irlandesos, i un dia, porten al sisè, ja mort, l’Evie. L’Eamon, l’únic que queda viu, decideix marxar a Dublín a defendre el seu país i a venjar la mort del seu germà. De camí a Dublín es troben amb els Black and Tan (justiciers anglesos), aquets cremen el poble en el que estan allotjats.

Més tard troben feina en un bar, també narren a un periodista francès la massacre del poble, aquest publica les crueltats i ells tenen clients fixes venent diari a el bar. Un dels clients li entrega una carta molt important per un home anomenat Sr. Green. Després, descobreixen un desembarcament d’armes de EUA, l’intenten robar a la nit però són emboscats pels Anglesos. Al final es descobreix que en Peter és un espia anglès, però, per l’amor que sent en Christy per ell no el condemnen a mort. Finalment Christy aconsegueix diners suficients per portar la seva mare a Dublín i s’inicia una treva que no durarà gaire.

 

VALORACIÓ

Per mi és un llibre molt interessant i divertit, també reflecteix una mica els ideals pels quals algunes persones morien.

És un llibre entenedor i no es fa llarg, al contrari que altres aquí la trama és molt enrevessada però, és fàcil formar hipòtesis sobre el que passa ha passat i passarà, per tant t’incita a llegir-lo per comprovar si eren certes o no les teves suposicions o teories que has anat pensant i imaginant duran la lectura de aquest.

El puntuo amb un 7.5 ja que com he argumentat prèviament és un molt bon llibre en la meva opinió personal, ja que m’agrada aquest gènere.

 

RECOMANACIÓ

Recomano aquest llibre a tota persona que tingui una mica d’interès en els successos relatats en aquest llibre, també a aquells que els agradin les històries de espies i agents dobles ja que hi ha un cas clar.

No es fa pesat si tens imaginació per intentar resoldre la trama abans que la resolgui l’autor, per tant si tens imaginació a pesar que no t’entusiasmi aquest genera et pot agradar el llibre i es podria llegir fàcilment.

                                                                                              Enric Ruhi Velasco

4t B

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: