DESONNECTADA

10 05 2009

 

Sherry Ashwerth

1.    RESUM

 

La Catherine és la típica noia de disset anys bona estudiant i bona nena. Un orgull per als seus pares. Però tot va canviar quan va conèixer en Taz, un noi paquistanès, al qual estava molt unida, perquè segons ella eren diferents. També comença a deixar de banda els estudis, i beure alcohol comença a ser un costum, que li fa perdre grans amistats com la Lucy, una amiga de tota la vida. Quan coneix la Jan, una nena de tretze anys que va marxar de casa quan era petita, es va sentir millor, ja que tenien moltes coses en comú, i que gràcies a ella resol una de les grans qüestions de la seva vida, “Què vull fer quan sigui gran?”. Quan va descobrir que la seva amiga Jan era prostituta, va tenir molt clar que ella volia ajudar a la gent que es troba en la mateixa situació. Un cop arregla aquest conflicte intern que té, decideix fer un seguit de cartes i demanar disculpes a totes aquelles persones a les que havia ferit.

1.    VALORACIÓ PERSONAL

 

Jo d’aquest llibre m’esperava més. No dic que no m’hagi agradat, però pensava que tractaria més uns altres temes. Tampoc m’esperava que estigués escrit en forma de carta, i això al principi era estrany, i desconcertant, ja que moltes vegades et parlava de personatges que no sabies qui eren, com per exemple en Dave, que li envia cinc cartes i que fins l’última, a les últimes línies no saps a qui s’està dirigint.

Els temes que tracta són bastant interessants, per això m’ha agradat, perquè parla de coses en les quals ara mateix ens trobem nosaltres, i en certa manera t’hi sents identificat, perquè tracta totes aquestes coses amb molta naturalitat, i a més a més et dona informació, ja que per exemple et diu els efectes que causa l’alcohol a les persones de la nostra edat, diu que al principi penses que no t’hi enganxaràs però desprès és una cosa molt difícil de controlar, també explica com s’ho fa per aconseguir-ho, i això a mi em va sorprendre, perquè no pensava que podia ser tan fàcil. Un altre dels temes que es tracten és la bisexualitat, que el seu amic Taz en un principi sembla que està molt enamorat d’ella i desprès resulta que és gai. Aquesta part, a mi no m’ha agradat gaire, perquè primer t’explica tot el que sent per ell, però quan diu que es homosexual, després ja no diu gaire res més i és com si et deixés a mitges. I per últim també parla de la pobresa i la prostitució en les noies menors d’edat. I aquest tema penso que té més importància que d’altres i potser no l’ha tractat gaire, ja que només a explicat com se sentia d’impotent al veure que no podia fer res per la seva amiga, i penso que durant la història ha donat detalls que no calia donar perquè ja es donava per sobreentès, i que en comptes de tot allò podria haver explicat més coses de la història sobre aquests temes. I pot ser el que més m’ha agradat d’aquest llibre és com se sent la Catherine en relació amb els seus pares, sense llibertat, vigilada i amb moltes ganes de marxar de casa, i això és el que més m’ha impactat perquè pensava que no ho diria i és el que tots el joves d’avui dia moltes vegades pensem.

Però de totes maneres ha sigut un llibre que no m’ha desagradat.

1.    RECOMANACIÓ

 

Jo personalment aquest llibre el recomanaria a totes aquelles persones que trobin interessants els temes sobre l’alcohol, la bisexualitat, la pobresa i la prostitució infantil, ja que són de les coses que tracta aquest llibre. Però a totes aquelles persones que no els agradi gaire llegir, o els hi agradin llibres d’aventures o de terror no els i recomano, perquè se’ls farà molt pesat. Perquè a mi m’ha agradat, però com ja e dit abans com que a vegades dóna massa detalls arriba un moment que et cansa. Però de totes maneres és un llibre interessant, que si més no et fa reflexionar sobre temes que passen al món real i que gairebé no es parla, i que són realment preocupants. Per acabar només em queda dir que recomano aquest llibre a totes aquelles persones que vulguin saber els problemes que té una adolescent respecte al món real.

 

Claudia Arboleas

 

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: