EL ROBINSON DEL METRO

9 05 2009

Felice Holman

 

Resum

 

Aquest és un llibre més o menys d’aventures. Tracta d’un noi de tretze anys que es diu: Aremis Slake, és un nen miop i somniador. Ell ha de viure  amb uns parents llunyans que pràcticament el tenen de caritat. Un bon dia, desesperat per la seva situació, baixa al metro i decideix quedar-s’hi, i com un nou Robinson crea el seu petit món.

Aremis Slake, protagonista de la novel·la, menyspreat i humiliat per tots, està disposat a viure una nova vida. és un xiquet estrany que es crea un món estrany a la seua mida. Viu sota la ciutat, als subterranis del metro on dorm, viu, treballa i es relaciona amb alguns viatgers. Però al mateix temps, hi ha algú que li demana una nova vida, que acabarà cercant a dalt, a la superfície, com els altres. Al final es gira i torna a pujar les escales i surt del metro. No sabia realment on anava, però la direcció era cap amunt.

                                                                                           

 

Valoració

 

El Robinson del metro és un llibre que el comences a llegir i no t’agrada gaire, però a mesura que el llegeixes et va agradant per les coses que el nen viu i aprèn a viure. Jo personalment quan llegia alguns apartats on ell deia per exemple que a la seva vida l’única persona que hi havia era ell mateix, sents com si estiguessis en la seva situació.   Apart, ell és un nen llest que sabia que és no tenir res i sap valorar perfectament les petites coses que la vida li oferirà quan decideix tornar a pujar.

Crec que el tema central o principal d’aquest llibre és que Aremis agafa la seva por i la seva desgràcia i les amaga sota  terra perquè ell quan  va a viure al metro busca la manera de sobreviure i  va a vendre diaris per poder menjar i així va crear un hàbit nascut del negoci dels diaris que buscava a la sala d’espera o els trobava als seients que netejava. El noi a l’hora de vendre’ls tenia unes sensacions estranyes, ja que estafava els clients venent-los de segona mà i alguns somreien d’una manera còmplice cada vegada que li donaven els diners, així el noi va poder resoldre un dels diferents problemes que va viure i que va enfrontar  molt be perquè era un nen valent.

 

 

Recomanació

 

Jo, personalment, aquest llibre el recomanaria a les persones que els agradi llegir històries que són d’aventures, a més aquest és un relat que pot passar-li a la vida de  qualsevol persona que no tingui una bona relació amb la seva família i també és una història que tracta de temes com: la intriga i diferents emocions. Però no el recomanaria a les persones que els agradin els llibres de fantasia o històries d’amor, perquè aquest llibre tracta de la vida d’un jove. Per això només diria que és per a totes aquelles persones que els interessi la vida d’uns adolescents que no poden realitzar el seu somni, per diferents motius i cal dir que és fàcil de llegir perquè és curt, explica bé la vida del noi, d’una forma entenedora, està narrat en tercera persona, en capítols i utilitza un llenguatge adequat.

 

 

 

 

YENI MARTINEZ RAMIREZ

4t B

Anuncis

Accions

Informació

One response

7 01 2010
gaietà canalias estrach

Resum

Aquest llibre tracta de un noi, el qual és orfe, adoptat per uns parents llunyants que té tretze anys i és baix miop i somniador. És un marginat de la societat, sovint havia de fugir pels carrerons perseguit pels seus companys de col·legi on acabava al metro refugiat de aquells cops i empentes. Un dia desesperat per aquells moments de marginació es va quedar al metro i allà comença una nova vida aïllat de la superfície creant el seu propi món, com Robinson Crusoe. En aquell munt de túnels subterranis trobaria una feina venen diaris de segona mà als passatgers, també lloc on dormi i una nova vida social relacionant-se amb els passatgers. Però nota que la seva vida no és completa i sent que necessita una nova vida i la cercarà pujant a dalt de les escales com tothom. A la superfície la vida li oferirà coses que sabrà aprecia ja que sap el que és no tindre rés.

Valoració

Aquest llibre al principi es fa una mica pesat però a mesura de que segueixes llegint et vas posant a la situació del personatge i entens el perquè del títol. Llavors no el pots deixar de llegir. Jo penso que és un bon llibre i l’argument m’ha agrada molt, ja que és emocionant saber com un nen de tant sols tretze anys es pot espavilar sol en un metro i poder trobar un treball i lloc on dormir. Aquest llibre t’ensenya l’ho més baix que pot arribar a caure un nen adolescent i et donar a veure la cara més cruel de una ciutat que empeny a un nen a viure al metro per la seva por.

Recomanació

Jo, amb el meu punt de vista li recomanaria a totes les persones que els hi agrada saber com la gent és capaç de viure del no res. El recomano a tothom que tingui entre 13 i 16 anys. Aquest llibre és del mateix estil que el “2CV” qui l’hagi llegit i li ha agradat li recomano també “El Robinson del metro” però no el recomaneria a les persones que els hi agrada llegir fantasia ja que el llibre reflexa la realitat de un nen vagabund del metro de Nova York.

Gaietà Canalias Estrach
4 ESO A

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: