Somni d’una nit d’estiu

13 01 2009

William Shakespeare, 2005

 

– Resum: Aquest llibre tracta sobre una parella d’enamorats, Lisandre i Hèrmia, que no poden estar junts perquè Egeu, pare d’Hèrmia, prefereix que es casi amb Demetri perquè diu que es un bon partit i a més a més es fill de bona família.

Demetri està d’acord amb Egeu ja que estima amb bogeria a Hèrmia. Lisandre i Hèrmia decideixen escapar-se la nit abans de que aquesta s’hagi de prometre amb Demetri i queden a mitja nit al bosc. Li expliquen a Helena, una molt bona amiga d’Hèrmia i pretendent de Demetri. Aquesta pensa que si li explica a Demetri li donarà les gracies i l’apreciarà però s’equivoca. També surt l’Historia de dos reis de les fades que tenen un conflicte a causa d’un nen. Oberon li posa un líquid als ulls de Titània perquè s’enamori d’una bestia lletja. Oberon que també sap el problema de els enamorats d’ Atenes demana a Puck, el seu company, que busqui a Demetri i li posi el líquid de les plantes als ulls perquè lo primer que vegi sigui Helena i s’enamori d’ella. Puck s’equivoca i li posa el líquid a Lisandre i aquest s’enamora d’Helena i després al voler rectificar l’error enfronta a Demetri i Lisandre fen que Demetri s’enamori d’Helena també. Al final tot es soluciona i li don un altre líquid a Lisandre perquè li marxi l’efecte i tot acaba a casa del duc mirant, nobles i criats, l’obre de teatre que han preparat Fondo,Codony, Flauta, Morro, Esquifit.

-Valoració: Aquest llibre m’ha agradat força. Al principi el trobava una mica avorrit però a mida que anava llegint em donava més intriga per saber el que passaria al final perquè cada vegada es causaven més problemes. També m’ha costat una mica d’entendre perquè al ser tot un diàleg i parlant poèticament trobava més difícil fer un resum. Hi ha moltes paraules que les he hagut de buscar el diccionari perquè són paraules que no es diuen gaire actualment. Hi havia parts del llibre que m’ho he passat bé llegint-les perquè tractaven d’uns personatges poc intel·ligents que intentaven fer una obra de teatre amb precaució per no espantar a les dones i per no avorrir als homes. En alguna escena al bosc em posava molt nerviosa perquè Puck, el bon company de Oberon, s’equivocava i encara embolicava més la troca entre els quatre enamorats i, també hi havia parts que em feia molta ràbia que Oberon és venges de Titània aplicant-li aquell líquid de flors als ulls perquè s’enamorés del cap de burro.

Abans havia sentit que les obres de William Shakespeare eren molt bones però ara jo mateixa ho puc afirmar perquè, encara que no m’agradi llegir aquest llibre no ma costat gens de acabar-me’l.

– Recomanació: Jo recomanaria el llibre a las persones que els agradi la lírica trobadoresca i també que els agradi la intriga. És interessant i et distreu una estona de la rutina. Té poques pàgines i et fa passar una bona estona gràcies a uns personatges molt comediants i poc intel·ligent.

Crec que seria un bon llibre per a la gent que no li agrada llegir.

Si algú es llegeix aquest llibre li donaria un consell, que a l’hora de llegir-se’l s’imaginés que està mirant la mateixa obra en directe i que es posés en el paper de tots els personatges.

Carina Sayols i Sanchez

4t ESO B

Anuncis

Accions

Informació

One response

1 02 2009
Alba Ribas Puig

Segons el que he llegit del resum i de la recomanació, jo penso que aquest llibre seria interessant de llegir.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: