Pedra de tartera

13 01 2009

Maria Barbal, 2001

 

RESUM

Aquest llibre tracta de la història de la vida d’una persona travessant la guerra civil. En un petit poble anomenat l’Ermita va néixer una nena envoltada d’una família de pagès i bastant pobra formada pel pare, la mare i cinc germans. La Conxa, protagonista d’aquesta història era la segona més gran. A causa dels problemes econòmics per alimentar tants membres de la família els pares van decidir enviarl-a a Pallarès am els oncles de la Conxa que en aquell moment tenia 13 anys i quant ja portava 3 o 4 anys a casa la seva tia i el seu oncle que no havien pogut tenir fills la gent d’aquell poble i ella mateixa ja la van considerar com si hagués nascut en aquella casa on vivia molt millor, sense gaires problemes econòmics. Fins i tot es va casar amb un home que es deia Jaume i era de Pallarès. Van tenir 3 fills però quant va arriba la guerra civil es van emportar en Jaume i el van matar. Ella va estar en una presó durant 5 setmanes acompanyada

de les seves 2 filles. El nen, que era el més petit però l’hereu, es va quedar al poble amb la tia i la Delina perquè era massa petit. Quant va passar tot a la casa van quedar-hi la Conxa amb les 2 filles, el petit fill i la tia però des de la mort d’en Jaume la Conxa ja no tenia ganes de viure. A sobre al cap de pocs anys, les dues filles es van casar, i les dos van marxar del poble i van tenir fills. Ella va haver d’anar a viure a Barcelona a viure am el seu fill, el seu nét i la dóna del seu fill els seus últims anys de la seva vida.

CONCLUSIONS

El llibre m’ha agradat bastant perquè m’agrada la història. Però el vocabulari d’aquest llibre al principi m’ha costat d’entendre però després m’he anat acostumant al tipus de paraules que sortien.

Sergi Roca

Anuncis

Accions

Informació

One response

17 02 2009
Nico

Bon llibre.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: