L’INFERN DE MARTA

12 01 2009

Pasqual Alapont, 2006

RESUM DEL LLIBRE

 

La Marta és una noia que després de molts anys sobreprotegida pels seus pares decideix que ja és hora de marxar del Vedat de Torrent a viure pel seu compte, i marxa amb la Carme i la Júlia, les seves dues millors amigues, totes tres se’n van a estudiar dret a la facultat de València. La Marta decideix independitzar-se, per oblidar-se d’en Marcel, el seu “ex”, estudiava belles arts però va marxar a viure a Amsterdam amb l’excusa que s’ofegava. La Marta, la Júlia, la Carme i Jofre, eren amics de sempre i un dels dies en què tots quatre havien quedat per fer una copa, en Jofre va presentar-los l’Héctor. Poc a poc l’Héctor va fer que la Marta estigués més pendent d’ell, la portava de passeig i es passaven hores parlant, fins que la Marta va deixar de recordar en Marcel per estimar l’Héctor. Una nit tots cinc van anar a la discoteca, les noies es van emportar a la Marta i quan l’Héctor va preguntar per què se l’emportaven, que havien vingut junts, la Carme li va dir que buscaven homes de veritat. Després d’uns quants whiskys l’Héctor ja una mica anat, va agafar a Marta i li va propagar una bufetada:

 –No volies sensacions fortes, puteta?–va dir arrossegant-la d’un costat a l’altre.

Des d’aquell dia la Carme i la Júlia van odiar profundament a l’Hèctor. La Marta no volia saber res d’ell li havia fet mal i no ho podia suportar. Fins que un dia ja farta, la Marta va agafar el telèfon i li va dir que no volia parlar amb ell, però l’Hèctor va insistir. Després de tot allò es comportava molt bé amb ella, encara així els gelos s’havien convertit en part de la relació, tenien moments que la insultava, la humiliava i fins i tot l’havia arribat a picar, fins que un dia la Carme i la Júlia van marxar de casa, perquè no aguantaven l’ambient ni el comportament d l’Héctor ja que havia vingut a viure amb elles. Quan la Marta anava a treballar i va veure que la vespa que li va comprar a l’Hèctor l’havia venuda va decidir quedar-se a casa i al no aguantar més li va dir a l’Héctor que la seva relació havia acabat, ell furiós va marxar però al dia següent quan la Marta es va despertar va trobar l’Hèctor. Va començar a picar a Marta el més fort que va poder i li va clavar una ganivetada a l’esquena amb la navalla que portava, però per sort entre el veí i els nois, van començar a picar a la porta perquè l’Hèctor obrís, la Carme va intentar obrir la porta però havien canviat el pany, així que van continuar donant cops a la porta. Hèctor cansat de sentir els cops va amagar a Marta ja mig morta a l’armari, al obrir els va dir que la sang de les mans era que estava netejant el peix, però les noies no se’l van creure i es van colar a la casa, van buscar a Marta i quan la van trobar la van agafar dient-li que ja tot havia passat, al moment ella va perdre el coneixement.

 

VALORACIÓ

Sincerament, al principi, més o menys acabat el primer capítol, vaig dir que no m’agradaria, que estava segura que no m’agradaria i no sabia per què, però a mesura que passava les pàgines, em va agradar més i més, l’he trobat un llibre molt interessant, i molt realista ja que és un cas que qui sap, potser ens pot arribar a passar a nosaltres, crec que en una història t’explica com seria la vida d’una noia maltractada, i jo crec que tampoc és tan fort com han pogut passar algunes noies, però encara així pot ajudar molt a veure com es la realitat, l’únic problema que hi he trobat és que és molt curt, m’agraden els llibres llargs perquè quan més llarg és, més ganes tens de acabar-lo, de saber com serà el final, però amb només 113 pàgines em vaig quedar amb les ganes que fos més llarg, en realitat el llibre en sí, té 160 pàgines, però a partir de la 114, és un llibre a part d’un home que es diu Vicente Garrido que explica La màscara de l’amor i és un llibre que parla de com reconèixer una dona maltractada, de què fer si ho ets, és com un llibre d’autoajuda

RECOMANACIÓ

 

Crec que és un llibre que val la pena ja que t’explica com és en part la vida real, una cosa que moltes persones desconeixen i que no saben, però encara així, és el món dia a dia i són coses que s’han d’assumir, encara que segurament a la majoria no ens agraden, sincerament és un llibre que val la pena llegir i que sobretot si aconsegueixes ficar-te a la pell de la protagonista, pot arribar a ser un llibre molt emocionant, però si no et van els llibres de fets reals i et va més la ciència ficció o coses així no te’l recomano. Però segons la meva opinió, és un llibre que val molt la pena.

Aida López

Anuncis

Accions

Informació

3 responses

12 06 2014
dhtu

M’ajudara en l’exàmen,gràcies.

2 12 2012
Mbarek

Buen comentario

5 11 2012
CombedALBERTET

He tret un 7’2 a l’examen de lectura gràcies

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: