Tendra és la nit

11 01 2009

Sílvia Manzana, 1998

RESUM:

És una noia o més aviat senyora casada i amb fills. Està cansada de la seva vida, el fet de que cada dia quan s’aixeca és el mateix sempre. Necessita poder tenir una vida moguda que les coses que li passin siguin divertides i que sobretot no tingui una rutina cada dia. Un dia comença a somiar com li agradaria que fos la seva vida, una vida com ella vol amb un home que l’estimi i la faci sentir viva. I el més interessant que li passa és que a mesura que va somiant i que va imaginant tot els seus somnis es començen a complir.

VALORACIÓ:

Aquesta novel·la no m’ha acabat d’agradar gaire. Al principi em costava enganxar-me al llibre perquè comença explicant un dia com esmorzen els seus fills i com vesteixen i si ja de bon principi no t’agrada el llibre et costa seguir-lo. Encara que sigui curt me l’he llegit dues vegades per poder entendre’l més o menys bé. Trobo que és massa de fantasia i no de realitat, pel meu gust que m’agraden més els llibres d’acció i de misteri em pensava que per el títol seria més d’intriga… Però encara que tot això que he explicat sigui negatiu, també el llibre intenta explicar que moltes persones estan enganxades a una rutina diària i que necessiten ser altres persones o ser lliures de cada dia al aixecar-se sentir el mateix veure el mateix i fer el mateix per això explica el que li passa en aquesta senyora. A part de la rutina també diu que amb el seu marit sempre són discussions o que ja ni això i moltes persones necessiten una vida nova i sobretot canviar amb les persones que vas si no hi estàs a gust. En global el llibre no m’ha acabat de convèncer i m’ha costat molt entendre de veritat el seu significat.

RECOMANACIÓ:

No recomano el llibre a les persones que els agradin més d’intriga o de misteri com a mi. Li recomano a una persona que li agradi més de fantasia i amor. Però també estaria bé que el llegís tothom ja que és un llibre que explica situacions de un tan % molt elevat en la població i també per que se n’adonin de la situació de moltes persones que poder des de fora en l’aspecte físic no es nota però per dins aquestes persones necessiten una vida nova i no estan bé. I afegint també ho recomano a les persones imaginaires i que el hi agrada somiar en el que no tenen.

Atzavara Román Jubany
4ESO B

TENDRA ÉS LA NIT

 

La història tracta sobre la Kathleen, una dona casada amb un home prestigiós i adinerat i amb dos fills. La vida de la kathleen comenta a canviar quan en George li agafa un atac de ira i la pega. La Kathleen al sentir-se sola i maltractada pel seu marit, es comenta a imaginar una vida on l’home somiat la rescata del seu absurd quotidià i la fa feliç.

En George durant diversos anys segueix maltractant a la Kathleen fins que un dia en la baralla es veu implicat un dels fills. A partir de llavors la Kathleen demana el divorci, el seu marit accepta sense discutir. En els seus somnis li continua apareixent aquell home tan perfecte, comença a pensar que s’està tornant boja i li pregunta que si és real. Ell li respon amb l’adreça d’on viu.

La kathleen no s’ho creu del tot què està fent, però agafa les maletes i els fills i s’en va de viatge a buscar-lo . Va a la universitat on ell li ha dit que treballa i allà la secretaria li dona la seva adreça exacte. Ella encara al·lucinant del que passava, arriba a aquella casa.

Just davant del mar veu de peu un home, si acosta i cada vegada s’adona més de que és l’home que tant havia somiat. Ell al girar-se-li li somriu i li diu que portava molt de temps esperant-la.

 

 

Ha sigut una novel·la que m’ha encantat. La manera d’explicar-ho ho feia molt intrigant, i alhora els capítols breus feia que no es fes pesat. És una història que tracta sobre el maltractament i sobre l’amor.

 

Sandra Torras

Anuncis

Accions

Informació

3 responses

27 05 2014
Dolors

És un dels meus llibres preferits. Fa anys que el tinc, i de tant en tant ho torno a rellegir,

30 06 2009
Sílvia Manzana

Gràcies també a tu, Sandra; em sembla que t’has acostat més tu a l’essència de la història, però de totes maneres moltes gràcies a totes dues. No deixeu de llegir, i tindreu el món al vostre abast.

11 02 2009
Sílvia

“Tendra és la nit” és la història d’una situació de maltractament en la parella, tot i que s’hi barreja, en clau de fantasia, la convicció que es pot sortir d’una vida trista, que es pot escapar del maltractament i de la frustració, si es desitja amb prou força. Desgraciadament, a la vida “real” sovint fa falta molt més que voler-ho de debò, i les xifres de dones assassinades per la parella o l’exparella ens ho demostren cada dia. Però “Tendra és la nit” és, “només” una novel·la amb final feliç, una història inventada… amb una base, desgraciadament, encara avui dia molt real.

Gràcies, Atzavara, per haver-la llegit, per haver-te esforçat a entendre-la i per comentar-la aquí.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: