Projecte Kenya

11 01 2009

Jordi Varela, 1995

RESUM DEL LLIBRE

 

L’Anna és una noia que ajuda a totes aquelles persones que pot,  com per exemple al seu amic Jaume que per raons familiars no es va matricular en cap institut i ella amb l’ajut del seu pare ho aconsegueix. També arriba a treure de la presó a l’Oriol, un noi insubmís del nou institut del seu amic Jaume. L’amor per l’Anna ha sigut una mica difícil, ja que primer surt amb “l’ex” de la seva millor amiga, que és molt gelós i no li deixa viure la seva vida, i un cop ho deixa amb ell està amb un noi de cinc o sis anys més gran que ella però resultarà ser un poca-solta, perquè ja estava promès. Amb la seva millor amiga Núria decideixen anar algun lloc d’aquest estranys a passar aventures i conèixer nous animals, ja que és la dèria de la Núria. Un cop ja han decidit l’agència i el lloc on volen anar i ja estan preparades per marxar, els de l’agència els diuen que han de portat a uns kenyans a certs llocs del seu país. I per això acaben a la presó per tràfic il·legal d’immigrants amb el pare de l’Anna.  Amb la sort que els declaren innocents i tot torna a la normalitat.

1.    VALORACIÓ PERSONAL

 

A mi aquest llibre m’ha sorprès. Però positivament, en realitat jo d’aquest llibre m’esperava menys. Però la manera de parlar de tots aquests temes, i de lligar-los està molt bé. Una de les coses que m’ha agradat ha sigut la manera com parla tot això de l‘amor de l’Anna, per exemple el primer cop que diu que s’enamora, m’he sentit una mica identificada, perquè no és amor el que sent per aquella persona, sinó la sensació de voler estar amb ell, però un cop comença tenir el gelos, és com si tot aquell amor que deia que tenia s’esfumés, en canvi el segon enamorament que té és molt més diferent, es podria dir que una mica més madur, tot i que quan el noi li va dir que s’havia de casar al cap d’una setmana em va sorprendre molt, i en realitat això és el que més m’ha agradat del llibre, que moltes coses no són com te les esperes. En canvi el que menys m’ha agradat del llibre és quan comença a parlar de les depressions del pare, quan perd tota la confiança dels seus superiors i li donen altres càrrecs, no ho sé però penso que sense aquesta informació el llibre hagués tingut el mateix sentit, i que pot ser li hauria donat més importància a coses que no li ha donat tanta; com per exemple l’accident d’en Martí i la Maite penso que si diu que eren tan amics li hauria d’haver donat una mica més d’importància.

Sobre el tema central del llibre, que és el projecte de l’Anna i la Núria per marxar a un país estranger, penso que està bastant bé. Perquè explica com s’han d’espavilar per aconseguir els diners sense que se n’adonin els seus peres, i com s’espavilen a buscar tota la informació que necessiten, fins hi tot li demanen opinió al seu tutor que no calla mai, i que ja els hi havia fumut un parell d’actes, perquè no calla mai i tothom al sentir-lo més de cinc minuts es començava a picar i era un desastre. I penso que el final està molt ben trobat, perquè per exemple jo m’esperava el típic final feliç que les dues marxen i s’ho passes d’allò més bé, en canvi no m’hagués pensat mai que amb tot el que van treballar per poder marxar tres mesos de vacances per fer el que realment els agrada acabessin a la comissaria amb el pare de l’Anna implicat. Com ja he dit aquest llibre personalment m’ha agradat molt.

.RECOMANACIÓ

 

Jo aquest llibre el recomanaria a totes aquelles persones que li agraden tots aquests temes d’amor, els temes de l’amistat i sobretot a qui li agradi la justícia. Jo trobo que aquest llibre té una mica de tot i que potser li agradaria a molta gent perquè si no t’interessa la part d’amor pot ser si tota aquella on la Núria i l’Anna preparen el viatge i es troben amb tots aquests impediments. Però no el recomanaria a les persones que els agradin els llibres d’intriga i emocions, perquè aquest llibre diu coses que no t’esperes, però no es pot considerar un llibre d’aventures ni d’intriga. Per això només diria que aquest llibre és per a totes aquelles persones que els interessi la vida d’uns quants adolescents que no poden complir el seu somni, per diferents motius.

Claudia Arboleas Sanchez 4t B

Valoració:

M’ha agradat força. Els primers cinc capítols se m’han fet molt pesats ja que només parla dels instituts i les manifestacions. Però a partir de el cinquè capítol és torna molt interessant, perquè crec que es reflecteix més com és ella, o sigui, la seva personalitat. Penso que l’Anna és una noia molt normal i atrevida, però a la vegada una mica ingènua i innocent.  

El projecte a Kenya, amb la Núria, és la idea principal de la novel·la ja que és com l’autor ha anomenat el llibre. Però crec que és deixa una mica de banda, és a dir, dóna més importància altres temes de la vida personal i privada de l’Anna que a la idea principal. I això penso que està bé, perquè seria molt avorrit i simple si només s’expliqués lo del projecte Kenya.

En conclusió, m’ha agradat. Sobretot el final, si li hagués de posar una nota de l’u al deu li posaria un set, ja que el resum que vaig llegir de la persona que l’havia tingut anteriorment, segons la manera com el resumia, semblava molt més interessant i divertit.

Resum:

L’Anna, la protagonista, és una noia molt atrevida. La novel·la comença quan l’Anna i els seus companys comencen batxillerat. En Jaume, un amic seu, no ha estat registrat a l’institut de l’Anna per problemes personals. Aquesta fa tot el possible per fer-lo entrar a l’institut Lluís Borinot, per els amics que el seu pare té a l’Ajuntament però al final ell aconsegueix plaça a un altre institut. Al cap de poc temps els dos instituts fan una manifestació on també hi implicant el pare de l’Anna , en Josep Admetller, que acaba ferit, els companys de l’Anna i en Jaume i el tutor d’aquesta, l’Al·leví Ortiga. També explica com ella comença a sortir amb en Jaume i com amb la seva millor amiga, la Núria, que també és la ex d’en Jaume volen fer un viatge d’aventures a Kenya, per això la Núria i l’Anna treballen tant com poden. En uns dels treballs que fan l’Anna coneix un noi amb qui perd la virginitat, en Claudi, al final resultat que aquest noi s’està apunt de casar i ella s’enfada molt, la seva amiga per distreure-la fa tirar endavant el projecte del viatge i això acaba molt malament, ja que la companya amb qui han firmat un contracte els enganya perquè  facin un tràfic il·legal de gent de Kenya i el final elles  són arrestades per la policia però el final tot se soluciona. La novel·la s’acaba amb l’aniversari dels 18 de l’Anna i amb les desganes de les dues noies de fer un viatge d’aventures.

Recomanació:

Aquest llibre el recomano a totes les persones que els agradin els temes polítics i al mateix temps, les aventures d’una noia adolescent.

Encara que no m’hagi agradat tant com l’altre llibre que vaig llegir anteriorment, el recomano i crec que a molta gent li pot agradar ja que, com a mi, una part els agradarà i l’altra no.

Penso  que és un llibre fàcil d’entendre i que ha persones de totes les edats, els pot agradar; a els adolescents, que s’hi poden veure reflectits, als que els hi falti poc per ser adolescents també, per veure els problemes d’aquets avui en dia i també a la gent gran per conèixer com actuen i perquè els joves d’aquesta edat.

En conclusió aquest llibre el recomano per gent que vulgui conèixer el que envolta els joves. 

 

 

                                                                                                          Judit Sala

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: