PEDRA DE TARTERA

11 01 2009

Maria Barbal, 1993

Resum de llibre:

Pedra de tartera tracta d’una noia que es diu Conxa, que va haver d’anar-se’n de casa seva per anar a casa de la seva tia i del seu oncle. Allà la noia i va créixer, i dia a dia ajudava els seus tiets en les feines del camp o de la casa. A manera que es va anar fent gran es va casar i va tenir 3 fills, l’Elvira, l’ Àngela i en Mateu. Un bon dia uns soldats es van emportar la mare i les dos nenes. Al cap d’uns dies reben la noticia que en Jaume, marit de la Conxa i pare dels fills, el varen matar. Després de la guerra, la mare i les dos nenes varen poder tornar al seu poble, un cop allà a mesura que els anys varen anar passant els fills es varen casar i varen tenir fills. I la mare se’n va anar a viure amb el seu fill, en Mateu i la seva família a Barcelona, i un cop allà la Conxa recordà tots els moments del poble i del seu marit.

Valoració:

Pedra de tartera és un llibre realista, personalment haig de reconèixer que no m’entusiasmava llegir-me el llibre perquè el veia molt per persones més grans. Sincerament m’agraden els llibres realistes i d’aventures, entre d’altres, però en aquest llibre trobo que m’ha ajudat a entendre com era la vida d’abans. També m’ha agrada’t perquè recordava quant jo era petita, que vivia en una casa de pagès amb el meu avi i la meva família, amb l’hort, els animals, els camps, el tractor etc.

És un llibre molt interessant i m’ha ensenyat molt de la vida, que en tan sols el paisatge d’un poble i l’esforç del dia a dia pots arribar a ser feliç, sense tenir ni molts diners ni pocs, simplement valorant el que tens al voltant ja pot ser molt important.

Recomanació:

Pedra de tartera el recomano a la gent gran que li agradi molt l’ambient de pagès, però també a la gent que viu a la ciutat i que mai hagin pogut estar en un ambient de poble. Aquest llibre defineix molt bé l’ambient que se viu en un poble, tothom es coneix, i tothom diu coses de tothom. Aquest llibre és perfecte per la gent que li agradi els llibres de novel·les realistes i de aventures. Però això sí el recomano a la gent gran perquè per a la gent de 13, 14 o 15 anys és un pel difícil perquè hi ha paraules complicades d’entendre. Són paraules que es feien servir abans en els pobles, però les entens segons el context. I també el recomano a la gent que sobretot els hi agradi llegir!   

Sílvia Rovirola Planas

4rt d’ESO A

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: