LA VEU DE MATINADA

11 01 2009

Joan Manuel Gisbert

   RESUM DE L’ARGUMENT

 

La veu de la matinada es una història l’argument del qual gira sobre un programa de ràdio que porta el  nom del llibre. Aquest programa s’emet cada dia a 2/4 de 3 de la matinada i consisteix en una dona desconeguda que parla de manera estranya, però el mateix temps captivadora.

El llibre també parla sobre en Ricard Mayer que és un noi de 17 anys a qui se li mort la mare i el fan tornar a viure a Barcelona on havia viscut abans de la separació dels seus pares molts anys enrere.

En la història també intervenen altres personatges els quals per algun motiu  volen descobrir el misteri del programa. Els diferents personatges intercanviaran les informacions que sàpiguen en intenció de saber-ne més.

El final del llibre és descobreix que la dona del programa de ràdio, és Irene, l’assassina, anomenada així perquè se l’acusava  d’haver matat el seu home i la intenció del programa és fer-se autoteràpia.

També es descobreix que el que en Ricard es pensava que era el seu pare és un impostor i que el que era el seu pare de debò és mort i, que ell no l’havia reconegut degut als anys que feia que vivia a Alemanya amb la seva mare abans que morís.

1.    VALORACIÓ PERSONAL

 

Personalment, aquest llibre m’ha agradat bastant. Perquè penso que l’eix sobre el qual gira l’historia està molt ben pensat i a més, és molt intrigant i això vulguis o no és una manera de motivar a la gent a seguir llegint, perquè l’autor no revela la veritat fins l’últim moment. Això crea un final molt emotiu.

També m’ha agradat que a la història sortissin bastants personatges diferents, ja que és una manera de poder veure el que passa a la història des de diferents punts de vista.

A part el llibre és molt entenedor i  fàcil de seguir. El vocabulari utilitzat no és en cap moment complicat.

Ara bé, tot i que el conjunt de la novel·la m’ha semblat força entretingut, alguns talls se m’han fet una mica llargs i pesats, perquè com que hi ha diversos personatges i tots busquen el mateix, a alguns casos a la història acabaves veient com fa el descobriment dos o tres personatges diferents i es fa una pèl repetitiu, perquè tu ja saps el que acabarà descobrint i és com si no portés enlloc. Però esclar, el que sí és important és que el personatge o sàpiga i l’autor no té més manera de fer-ho. A  part d’això penso que la història es massa recargolada en alguns aspectes. Però vaja, continuo amb la impressió que  “La veu de matinada” és una gran novel·la.

1.    RECOMANACIÓ

 

Recomano aquesta novel·la a aquelles persones que considerin la lectura un entreteniment i no els sàpiga greu passar vàries estones llegint, si es tracta d’un bon llibre. Perquè aquest llibre penso que és un d’aquells llibres que s’han de llegir amb tranquil·litat podent parar atenció a cada detalls que ens narra l’autor, entenen els diferents motius pels quals cada personatge actua de la manera que ho fan. En definitiva endinsar-te en el món creat per l’autor i poder gaudir-ne.

I més concretament, aquest llibre agradarà principalment a aquella gent que li agradin les novel·les de misteri i de ficció.

Aina Gòmez Martí 4ESO-A

<!–[if !mso]> st1\:*{behavior:url(#ieooui) } –>

LA VEU DE MATINADA

 

RESUM BREU

 

La veu de matinada és un programa de ràdio, aquest programa l’emeten cada dia a la matinada.

La locutora d’aquest programa ningú sap qui és però captiva a molts oients.

En Ricard un noi de 17 anys també protagonista d’aquesta novel·la se li mort la mare i decideix anar a viure a Barcelona , ja que anteriorment ja hi havia viscut.

Els oients del programa de ràdio volen descobrir els misteris que s’amaguen darrere d’aquella veu seductora i no paren fins aconseguir-ho.

En Ricard desgraciadament descobreix que el seu pare de debò és mort i que el que considera el seu pare verdaderament és un impostor, això ell s’ho pren molt malament perquè segons ell la seva vida està elaborada de desgràcies.

El final del llibre surt a la llum qui és realment la locutora del programa, és diu Irene i és una assassina que emet el programa amb la intenció de fer-se teràpia contra aquest desig de matar que l’envaeix.

 

VALORACIÓ PERSONAL

 

A mi aquest llibre m’ha agradat molt, és una història molt misteriosa i atrau molt al lector i quan comences no pots parar de llegir, és un llibre que enganxa en certa manera i  en un moment l’has acabat.

Personalment vaig triar aquest llibre perquè jo en un futur vull ser periodista i em vaig deixar guiar per el títol del llibre. Crec que és un llibre molt encertat i que el vocabulari que utilitza està adaptat a tots els públics.

Sincerament m’ha agradat moltíssim i els diàlegs entremig ajuden molt a que la narració sigui més entenedora. Les històries que s’hi narren són realment emocionats i fan que no puguis deixar el capítol a mitges, i te’l hagis de llegir fins al final per saber-ne el resultat. Si em donessin l’oportunitat de tornar-lo a llegir no m’ho pensaria dues vegades, els personatges s’acosten molt a la realitat i també el que els  passa però aquest punt de ficció que hi ha entre la realitat i el surrealisme és sorprenent i fa sortir aquest misteri que els llibres que són més realistes o d’aventures no tenen.

És un llibre que encara que sigui molt llarg és molt entenedor i que al principi potser és una mica avorrit i no saps molt de què tractarà i si t’agradarà, però nomes cal que continuïs llegint i de seguida veus que és un llibre molt interessant, divertit i misteriós a la vegada, sense deixar de banda que també és realista i explica els problemes del personatges de tal manera que sembla que t’hagin passat a tu personalment.

Si he de puntuar aquest llibre de l’1 al 10 li poso un 8’5. Realment m’ha agradat molt.

 

RECOMANACIÓ

Per suposat, si ha estat un llibre que m’ha agradat, et recomano a tothom qui li agradi llegir (perquè el llibre no és curt) i també el recomano a tota aquella que li agradi el misteri i tingui ganes de passar una bona estona i aprendre coses noves.

Però crec que a la gent que li agradin més les novel·les romàntiques , sobretot les noies, aquest llibre no els agradarà, perquè és un llibre que requereix atenció, pensar en cada moment que és el que passarà o el que està pesant, és un llibre que no et posa les coses fàcils t’obliga a estar constantment esbrinant el que pot passar, i això de vegades no agrada. Però animo a llegir-lo encara que no agradi del tot, perquè ensenya moltíssimes coses interessants i té un punt d’humor que t’acaba enganxant a la lectura.

 

Ruth Puig i Arnau

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: