ENVIA’NS UN ÀNGEL

11 01 2009

Rosa Font i Massot, 2000

Resum:

Aquesta novel·la tracta d’un jove, l’Andreu, i el seu gran amic d’infantesa, en Marc. La historia és narrada pels dos nois, i cadascú l’explica des del seu punt de vista. L’Andreu explica com se sent de dolgut per la mort de la seva mare, l’amor que sent per la seva estimada Margo, la bibliotecària; i els gelós que sent quan veu que el brètol d’en Marc es fa molt amic d’ella. I en Marc explica la ràbia que li fa no poder refer l’amistat amb l’Andreu, l’amor que sent per la seva companya de classe, la Marina; i els gelos que té per en Marcel quan se n’assabenta que surt amb ella. Apart dels sentiments que senten els dos joves, la novel·la també explica com els dos amics es van distanciant i l’un se centra molt em els estudis per poder entrar a una bona universitat, i l’altre, l’Andreu, com intenta busca al lloc que a d’ocupar dins la societat, i com fuig de Girona per anar-se’n a Barcelona, com intenta fugir a Nàpols amagat dins un vaixell italià i com l’acaben descobrint i tornen a terra,i finalment com acabar entrant en el moviment dels okupes, i s’acaben reconciliant els dos amics.

 

 

Recomanació:

jo recomano aquesta novel·la a tota la gent que els agradin les històries realistes, i modernes. No li recomano per exemple, a la gent que busca una novel·la de fantasia, amb dracs i cavallers, amb una princesa a la qual rescatar, i un heroi extraordinari, ja que aquesta novel·la es ben real, està ambientada a Girona, i mentre t’explica els fets de la història, et va descrivint els carrers de Girona . Ami em part també m’ha agradat perquè té un vocabulari molt de joves, i també perquè explica les coses vistes dels del punt de vista d’una persona de la nostra edat, amb les mateixes preocupacions i las mateixes inquietuds.

 

Valoració:

A mi personalment m’ha agradat molt aquesta novel·la perquè tracta temes molt propers els joves, com seria la discriminació, el bulling, com una amistat de tota la vida es pot arribar a perdre per culpa de les diferents maneres de pensar. També tracta temes, com l’amor no correspost, com viu els gelos que sent el protagonista al pensar-se que un dels seus pitjors enemics està sortint amb la persona que a ell li agrada. Però no només parla de l’amor i de l’amistat, sinó que també i ha una mica d’aventura, ja que un punt de la novel·la en què el jove fuig de la ciutat frustrat que tot li surti a l’inrevés, i agafa el metro fins a Barcelona, allà passa una nit al carre, i finalment s’amaga dins un vaixell que va fins a Nàpols però pel camí el descobreixen i el tornen al port, i allà, ja cansat de fugir, es topa em un grup d’okupes que li proposen que es faci dels seus, i acaba dins una casa que restauren amb els seus nous amics. També m’ha agradat molt la forma de narrar de l’autora, perquè fa servi unes paraules molt entenedores i que estan dins el molt dels joves.

 

Judit Castanyer

 

Anuncis

Accions

Informació

One response

3 06 2012
Laura

i els personatges?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: