Els Escollits

11 01 2009

Marianne Curley, 2004

Resum:

L’ Ethan, un Guardià, és anomenat instructor de la Isabel, una amiga de l’ infància, ja que la Guàrdia, que són una organització que evita que l’Ordre canviï el passat pel seu benefici. Però per fer-ho, l’ Ethan fa màgia davant ella perquè s’ ho cregui i això te males conseqüències per a l’Ethan que serà jutjat. L’Ethan la instrueix durant només dues setmanes ja que tenen una missió on l’ Ethan té problemes i la Isabel el salva i compleix la missió i gràcies a això és anomenada aprenenta d’honor i l’ Ethan és castigat.

Durant els següents 2 mesos, l’Ethan la segueix instruint i fan alguna altra missió. Però un dia apareix un monstre que es diu Marduke que vol matar el pare de l Ethan per no acabar un antic duel. Ell comença a fer anar malament les missions de l’Ethan i fins i tot mata la Isabel que més tard la reviuen. Finalment el pare de l’Ethan decideix acabar el duel amb Marduke i venç amb l’ajuda de l’Ethan.

Valoració personal:

Aquest llibre, crec que es mereix un 8 ja que és bastant divertit i enganxa molt, ja que el vaig llegir amb 2 dies. Crec que és un llibre que explica com un nen i una nena que tenen una vida normal “al mon dels mortals”, passen aventures en un món imaginari on poden viatjar pel temps i evitar que els dolents aconsegueixin el seu objectiu. I també aprens una mica d’història perquè quan viatgen al passat van explicant el què va passar en aquella època que han viatjat. També te intriga perquè mentre el vas llegint, intueixen que a la gent del seu poble hi ha molts membres de la Guàrdia i de l’Ordre i fins al final no descobreixen qui és dels bons i qui és dels dolents i tot i això encara en queden molts que no se saben i sempre que parava de llegir em venien ganes de saber el que passaria després. I, a més a més, la història encara no s’acaba perquè ,és una trilogia i em vull llegir els altres dos llibres quan més aviat millor perquè m’he quedat amb les ganes de saber què passara després perquè el llibre s’ acaba d’una manera estranya que sembla que l’ ultima frase d’aquest llibre hagi de començar al llibre següent, per això els vull llegir.

L’única cosa que no m’ha agradat és la manera de narrar el llibre ja que no està estructurat en capítols. sinó que el llibre està narrat en primera persona i a vegades la persona que narra és l’Ethan i a vegades és la Isabel i al principi t’emboliques molt perquè primer parla del pensaments de l’Ethan i quan llegeixes la part de la Isabel t’emboliques perquè quan dialoguen no saps qui és qui i almenys fins la pàgina 50 no vaig saber qui parlava i qui pensava.

Recomanació:

Jo recomano aquest llibre a la gent que li agradin les històries fantàstiques, com Harry Potter o El Senyor dels Anells, perquè el que explica és molt semblant tot i que les èpoques son diferents però és el mateix tipus d’història perquè són un grup de persones que lluiten contra el mal i alhora són fets fantàstics. I també perquè és un llibre molt divertit que qualsevol persona que li agradi llegir el comença, i de segur que l’ acaba llegint tot.

Aquest llibre no el recomano a la gent que li agradin els llibres de tipus realistes principalment perquè no te res de real i passen coses que serien impossibles que passessin a la vida real, almenys crec jo.

Jordi Grabulosa Solés

4t B

Resum:L´Ethan és un noi que esta en una organització , la Guàrdia , la seva feina és anar al passat per arreglar el present , però tenen que lluitar contra l´ Ordre que és una altra organització però el que volen és fer coses malignes.

L´Ethan ha d’entrenar  a la Isabel per que  algun dia sigui una Guardiana , ell la instrueix un temps fins que tenen d ´ anar a fer una missió on es troben enemics  i la Isabel salva a l Ethan , per el que queda en bona posició en canvi l´ Ethan no.

L´Ethan entrena a la Isabel i en una missió es troben a un de l´ Ordre que es diu Marduke que es vol venjar del pare de l Ethan , i posa les coses difícils a l Ethan. Ell i el seu pare el volen matar i quan es troben han Marduke en un duel  l´on el pare crea una il·lusió i l´Ethan el mata.

Valoració: El llibre m´ ha agradat molt perquè és d´ aventura, intriga i acció .El llibre està molt bé, és la primera part de la trilogia i enganxa molt per que són  persones que viatgen al passat per arreglar el present , i això ho fa molt interessant i divertit. A aquest llibre li posaria un 9 perquè està molt bé i és més divertit si et llegeixes les altres parts. L´ estructura del llibre es amb parts vistes des del punt de vista de la Isabel i des del punt de l Ethan. El llibre és amb primera persona i pots saber els pensaments dels dos protagonistes així millor entens els seus  sentiments i  a mi personalment m´agrada més en primera persona per que fa que semblés com si estiguessis més dintre de la lectura.

Aquest llibre detalla bastant bé els paisatges per el que et fa estar més a dins a la història i que sigui més emocionant, i la intriga fa que vulguis saber que passarà després pel que quasi sempre hi ha fets interessants i fa que no et desenganxis del llibre fins que no l´hagis acabat del tot però això depèn de si les persones els i agrada o no.

En general el llibre està molt bé i espero llegir l´ últim llibre per completar la trilogia , perquè ja ha sortit el tercer llibre i estic impacient per saber què passa .

 

 

 

Recomanació: Recomano a aquest llibre a persones que els agradin els relats de aventures , acció, intriga i misteri. Aquest llibre es apropiat per a persones que els agraden els relats fantàstics i els que no potser no els hi agradarà  però poden provar de llegir unes pagines, el llibre esta bé pel que es bo en general ,per el que no decep la gent que el llegeix. El llibre és per una edat apta de majors de 7 anys mes o menys però no vol dir que sigui infantil ja que la història esta bé i te un bon argument que a molta gent li pot agradar, pro els que no els agradi els llibres fantasiosos no li recomano perquè no és gaire realista el llibre i per mi tampoc aprofundeix gaire als sentiments per el que les persones que els i agradin realistes i amoroses no els hi recomano per que va més d´ acció i intriga.

 

Pol Maurici Carrasco 4B

 

 

Anuncis

Accions

Informació

One response

9 12 2009
Eva Martínez

ELS ESCOLLITS.
Títol: Els escollits
Autor: Marianne Curley
Editorial: Salamandra
Resum: L’Ethan per les altres persones és un noi normal i corrent, però en realitat pertany a una organització anomenada la Guardia, la qual té la missió de protegir la història. Ja que la història es veu amenaçada per l’ordre del caos.
Un dia a l’Ethan li diuen que ha estat ascendit i que per això tindrà una aprenent. Aquesta aprenent és l’ Isabel antiga coneguda de l’Ethan. L’Ethan entrena a l’ Isabel però per fer-ho deixa al descobert els seus poders.
L’Ethan i l’ Isabel fan una missió en que els ataquen, l’ Isabel salva a l’Ethan. Degut a això l’ Isabel és anomenada aprenenta honorifica i l’Ethan és durament castigat.
L’Ethan i l’ Isabel fan més missions i en una d’aquestes es troben a Marduke (que havia assassinat a la germana d’Ethan) i era un antic enemic del pare de l’Ethan. Llavors el pare de l’Ethan i Marduke s’enfronten. Ethan ajuda al seu pare i entre els dos maten a Marduke.
Biografia de l’autor: http://es.wikipedia.org/wiki/Marianne_Curley
Opinió personal: Sincerament a mi ma agradat molt el llibre ja que és de fantasia, misteri i aventures. A més et manté amb l’intriga fins ben bé al final i és un d’aquells llibres que enganxa. A més dona molts detalls sobre els llocs visitats i això m’agrada perquè m’ajuda a imaginar-ho. M’agrada que estigui escrit en primera persona i que a més vagi canviant de narrador perquè així et pots instaurar més dins la historia i posar-te al cap dels dos personatges principals. La veritat jo li poso un 9.
Recomanació: Recomano a aquest llibre a gent que li agradi llegir. Sobretot a la gent que prefereix els llibres de fantasia i acció ja que crec que té una historia molt imaginativa. També el recomano a la gent que li agraden les novel•les històriques perquè com que van viatjant pel temps crec que seria divertit per aquestes persones. No el recomano a la gent que no els i agradi la novel•la fantàstica ja que aquest llibre és fantasia pura.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: