Els llops de la lluna roja

10 01 2009

RESUM

El llibre tracta sobre  una àvia que explica a algú l’aventura que va viure l’any 1939 a un mas de Berga. La historia ens parla de la Maria que viu amb els pares i l’avi, te tretze anys. Una tarda quan torna al mas amb el seu gos, un mastí dels Pirineus anomenat Filax, la persegueixen uns llops. Uns milicians que fugen, la salven quan la veuen. Quan torna al mas i  ho explica, a casa no la creuen: No hi ha soldats a les muntanyes i els llops van desaparèixer fa molt de temps –Li diuen. A partir d’aquí dues històries van paral·leles: una, la de la Maria que seguirà incansable, a través de les muntanyes i durant uns dies, al seu gos darrera la lloba en cel i, l’altra, l’arribada dels nacionals, al final de la guerra civil, que canviaria la vida de totes les masies. La Maria es converteix en cap de la llopada fins que es posa malalta prop de Ripoll, on la recull el soldat que havia estat enviat per matar-la i la torna a casa sana i salva.

VALORACIÓ

Començaré dient, que la meva primera impressió sobre el llibre era la d’un llibre avorrit i infantil, amb més ganes d’ensenyar que d’entretenir, destinat a un públic poc acostumat a la lectura i amb poques ganes de llegir. Realment, la impressió que tinc actualment del llibre ha canviat, però no del tot, ara m’explico.

Un cop acabada la lectura, puc dir que sí, és un llibre destinat al públic infantil, com a infantil em refereixo a nois i noies d’ESO, per tant, en aquest punt sí que puc dir que no em va impressionar en aquest aspecte. De totes maneres, és un llibre escrit de forma madura i coherent, on t’explica la forma de viure dels llops i la gent durant una de les etapes més fosques de la història del nostre país, que és la guerra civil espanyola.

També m’agrada perquè és un llibre on pots comprovar els sentiments de la gent en aquesta etapa, ja que pots veure com no tots els nacionals eren, per dir-ho d’alguna manera “dolents”. D’altra banda, els protagonistes, en part, d’aquesta novel·la, són els llops, que és el meu animal preferit i això per mi, el fa més atractiu per a mi.

RECOMANACIÓ

Recomano aquest llibre a tota aquella gent que se senti atreta per les novel·les dintre de l’àmbit històric de l’etapa de la guerra civil espanyola i a tota aquella gent que vulgui gaudir d’un llibre complet, interessant i llarg.

De totes maneres, recomano també que a tots aquells que els hi faci por agafar un llibre no s’hi acostin a aquest, ja que “Els llops de la Lluna Roja” és un llibre amb bastant matèria, un argument no molt complicat però extens,  ja que consta de 343 pàgines i no es un llibre per a gent no acostumada a la lectura.

Marc Mollà Perlas, 4t B

Anuncis

Accions

Informació

2 responses

22 04 2011
rebeca

a mi aquest llibre no m’agragat perque no l’he entes 😦

30 11 2010
Laura

A mi m’agrada molt aquest llibre és molt impresionant i molt macu i m’ha interresat molt perque hi ha moltes coses que he aprengut.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: