EL MEU COR ES DIU ÀFRICA

10 01 2009

Mora, Víctor. (1996).

El meu cor es diu Àfrica. 

Gènere: Aventures

RESSENYA DEL LLIBRE

El Zaire hi ha un grup d’intrèpids que es dedica a rescatar i reparar avions estavellats i també la seva càrrega. Es posen en una aventura molt perillosa per anar a recuperar la càrrega de l’avio Fairchild. Una dona sense escrúpols que els ha enganyat per apoderar-se del seu avió, marxar amb la càrrega de l’avió estavellat i matar-los. Però arriben a sortir-se’n gràcies al més jove del grup, que amb la seva valentia pot arribar a demanar ajuda externa.

<!–[if !mso]> st1\:*{behavior:url(#ieooui) } –>

VALORACIÓ DE LA NOVEL·LA

 

Crec que aquesta novel·la és una mica complicada. Perquè canvia de situació molt ràpidament cosa que complica la lectura. A la vegada és entretinguda perquè explica una historia d’aventures. Jo trobo que pel meu gust és una historia massa lenta perquè és massa explicativa i descriptiva cosa que alenteix la historia fent-la pesada. El problema que té aquesta novel·la és que no t’acabes mai de situar, ja que no queda clar a on es situa l’acció al començament. Ni tampoc d’on surten o d’on venen els protagonistes al començament de la historia. L’inici està massa desenvolupat cosa que et fa perdre una mica el fil de l’historia.

Des del meu punt de vista utilitzen paraules massa complicades que jo personalment no entenc i necessito el diccionari.

Trobo que el títol de la novel·la no té a veure amb la història, perquè aquesta frase surt una vegada en un moment que no té importància a la història. Tampoc el títol et deixa imaginar-te que és una novel·la d’aventures a l’inrevés penses que és una historia més íntima.

La trama en canvi la considero entretinguda i que t’arriba a enganxar, una vegada has aconseguit entendre el començament, pots seguir tota la història.

En definitiva la novel·la m’ha satisfet.

 

RECOMANACIÓ

 

Recomano aquesta novel·la per a la gent que li agrada molt llegir perquè és molt descriptiva. Però també la recomano a la gent que els agrada les histories d’aventures perquè té moments d’acció inesperats que fa que aquesta novel·la et vinguin ganes de llegir-la. La recomano també a la gent que li agrada molt l’Àfrica perquè aquesta aventura passa en el continent africà i també perquè surten moltes paraules africanes i et donen la seva definició a peu de pàgina.

És una historia recomanada també per a gent romàntica ja que hi ha dos joves que s’enamoren, i podem dir que té una trama romàntica entre d’altres.

Adriana Recasens

RESUM

 

En Sevilles, un dels protagonistes del llibre, va convidar a viure a en Toni, a l’Empordà, ja que els seus pares van morir en un viatge amb avió.

En Sevilles, es dedicava a localitzar avions que havien tingut algun accident, per reparar-los i alçar el vol o reutilitzar les peces que es podien fer servir. En Toni sempre havia admirat el seu treball i sempre quedava admirat de com podia arreclar tots els avions.

Estaven al País de l’Àfrica Equatorial intentant enlairar un avió, des de la pista Zairesa. Amb ells també estava en Jackson, que havia set pilot de les forces aeries del seu país, ho va deixar després haver bombardejat Bagdad durant la Guerra del Golf.

Quan encara estaven al país d’Àfrica van rebre un avís que havien de marxar d’allà per rescatar un avió que s’havia estavellat en mitg de la selva, o almenys havien de salvar el paquet que estava dintre de l’avió.

Quan van arribar uns bandits els van atacar. L’equip s’havia que no era casualitat aquell atac, que volien robar el paquet de l’avió, que era un famós equip tècnic.

En aquest viatge van conèixer una noia que els hi va ajudar molt a l’hora de rescatar l’equip tècnic. Aquesta noia era una veterinària que va anar a treballar a la selva per ajudar als animals.

 

 

 

 

ESTRUCTURA DEL LLIBRE

 

El llibre té una manera molt peculiar a l’hora d’estructurar-lo, ja que no està estructurat amb capítols.

Quan comença el llibre no possa cap titol, ni número 1 ni res, tan sols comença el llibre. El llibre va explicant i quan vol canviar de capitol no possa el nom d’un altre capítol, sinó que acaba l’últim paràfraf deixa uns 5 o 6 espais i comença el que diguéssim un altre capítol.

 

 

 

 

 

 

 

VALORACIÓ

 

El meu cor es diu Àfrica, per la meva part, tinc una valoració positiva. Encara que el llibre es fa una mica pesat fins que no es comença a desarrollar una mica més el llibre.

No es el tipus de llibre que més m’agrada llegir, però m’ha agradat llegir-lo, ja que té una barreja d’aventures i amor.

El que més m’ha agradat és que no costa molt entendre’l, utilitza un llenguatge fàcil, i no és un llibre difícil de seguir, ja que no té canvis de temps i té un ordre.

Al principi costa una mica seguir el llibre, perquè penses que és un avorriment i que l’has de llegir per obligació, però una vegada està dessarrollat el llibre agrada i fins i tot es diverit, i donen ganes de seguir llegint per saber com acabarà i que faran el protagonistes per aconseguir els seus objectius.

Diria, que aquest llibre és un llibre d’aventures, perquè els protagonistes van a molts lloc a l’hora de salvar els avions, estan a la selva, al bell mig d’Àfrica…però a part d’aventures té una part d’amor.

No he llegit molts de llibres, i tampoc entenc molt però si hagués de puntuar aquest llibre li posaria un 7 sobre 10.

 

 

 

RECOMANACIÓ

 

El meu cor es diu Àfrica, el recomano a totes les persones tant si els agrada llegir com no.

Encara que, el recomano més a les persones que els agraden els llibres d’aventures, perquè aquest llibre no passa sempre al mateix lloc, sinò que té aventures.

Jo no la consider-ho una novel·la d’amor, però a les persones que els agraden els llibres d’amor també els el recomano, ja que té una barreja d’amor i aventurés molt sorprenent.

Penso, que aquest llibre també està fet per a les persones que no els agrada molt llegir, ja que no és molt llarg, i a l’hora de llegir no es gaire pesat, es a dir, és facil d’entendre i de seguir i no es avorrit, al contrari, com més llegeixes més agrada.

En conclusió, recomano aquest llibre a tot tipus de persona, ja que no està fet per un sol tipus de persona.

 

Carolina Blázquez

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: